Guldusen nimi

Uncategorized

Mitä Guldunen tarkoittaa?

”Guldunen on yhdistelmä minulle kahdesta tärkeästä sanasta.

Toinen sana tulee karjalan kielestä sanasta gulda – kulta/kultainen. Tämä yhteys viittaa juuriini, jotka ovat vahvasti täällä kotiseudullani Pohjois-Karjalassa. Mummoni Aino oli kotoisin Karjalasta ja henkinen kaipuu näille seuduille on lähes käsinkosketeltavaa. Gulda kägöset, lauletaan kansanlauluissa. Voiko kauniimmin enää sanoa?

Toinen sanoista taas on suomenkielinen hellittelysana kultunen. Minulla on kolme lasta. Jokainen heistä on maaliman rakkain kultunen. Tämän sanan tarkoituksen tietää jokainen. Se on sitä, kun rakastaa toista vilpittömästi ja varauksetta.

 

Nämä sanat yhdistämällä saadaan arvokas hellittelynimi: Guldunen.

Guldunen kuvastaa minua myös muutenkin. Nimen mielleyhtymät näyttäytyvät minulle kullan pyöreässä kimalluksessa ja yltäkylläisyydessä. Voimakkuus, naisellisuus, suuret tunteet ja samalla aikaa hiljainen vetäytyvyys, tätä kaikkea on Guldusen elämä.”

Kauris 8

Verson Puoti 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s